The Way We Eat Now: How the Food Revolution Has Transformed Our Lives, Our Bodies, and Our World by Bee Wilson
My rating: 4 of 5 stars
This is not a recipes book or a diet one, is an interesting survey on what we eat now, and why and mostly it explains why in less than 100 years our eating habits changed so much. I really appreciate the way the author handles the researches and the results without saying what should be better and why, I mean she does it also, but she doesn't do that hiding between the results that she chose to put forward her theory, which is something that usually happens whenever we read about food and all the things that we are not supposed to eat, but still we do. All in all, a very special book about food.
Questo non é né un libro di ricette, nè una nuova dieta, é un'osservazione piena di ricerche e studi sull'attuale stato della nutrizione in tutte le parti del mondo e di come le nostre abitudini alimentari siano cambiate in meno di 1oo anni. Quello che ho apprezzato particolarmente dell'autrice, é stato il suo modo di illustrare tutte le ricerche e non solo quelle che lei ritenevano fossero piú utili a portare avanti il suo punto di vista, o un tipo di alimentazione rispetto ad un'altra, e questo non capita di solito in questo tipo di libri, dove gli autori sono soliti portare l'acqua al loro mulino ignorando risultati che non confermano le loro teorie rispetto a cosa sia il caso di mangiare e cosa sia meglio evitare. Tutto sommato un ottimo libro sul cibo.
THANKS NETGALLEY FOR THE PREVIEW!
View all my reviews
Nessun commento:
Posta un commento